Het Atelier

Hip Keramiek
Waarom Hip Keramiek

Het atelier

Wat vroeger pottenbakken was met rode klei en naar mijn idee met sombere kleuren, wil ik met HIP keramiek laten zien dat je geheel eigentijdse voorwerpen kunt maken in frisse en vrolijke tinten,  zoals mijn lievelingskleuren blauw, groen en lila. Daarnaast vind ik het leuk om mijn hobby te delen met anderen en samen creatief bezig te zijn en elkaar daarbij te inspireren.

Zelf doen?

inloop atelier

Op maandag en donderdag van 14-16 uur en van 19-21 uur is er inloop atelier.

Je spreekt per keer af zodat je niet aan een aantal lessen vast zit. De groepjes zijn maar klein, maximaal 4 personen. Je leert in deze lessen de basistechnieken van boetseren. Zoals het werken volgens de duimpotjes methode, werken met plakken klei of het opbouwen met rolletjes.

Na het droog en bakproces volgt er een toelichting op glazuurtechniek en beschilderen van je werkstuk.

Leren pottenbakken?

De elektrische draaischijf

Heb je altijd al willen leren draaien?

Dat kan dat ook bij mij in het atelier. Het is geweldig om je eigen serviesgoed te kunnen maken. De vorm en de kleur bepaal je zelf!!

Mijn eigen keukenkastjes puilen inmiddels uit met eigen serviesgoed.

Ik heb 3 elektrische draaischijven staan. Dus je kunt met elkaar aan de slag. Alleen is het zo dat leren draaien wel de nodige tijd kost. Leg de lat niet te hoog voor jezelf en na een aantal lessen maak je het kopje of bakje wat je in je hoofd hebt. 

Ook deze lessen volg je op maandag en donderdag van 14-16 uur of van 19-21 uur. Denk aan oude kleding een schort en handdoek. Ook zijn korte nagels van belang.

 

Meer weten?

Geinteresseerd in ons Keramiek? Inschrijven voor een workshop?